0 Ft
Regisztráció
Kosár
Vásárlás összege:
0 Ft
Tovább vásárolok
Fizetek
Kosár tartalma

Technológiai Információk

Digitális nyomtatás

Ez a technológia napjaink legkorszerűbb nyomtatási eljárása. Kiváló minőség, tartósság és hordhatóság jellemzi és akár több 100db esetén is az egyik legköltséghatékonyabb eljárás.

Direktnyomtatásnál a mintát 3 lépésben közvetlenül a pólóra nyomtatjuk, egy külön erre a célra fejlesztett textil nyomtató segítségével. A Pólómániánál Kornit ipari pólónyomtatókkal dolgozunk, ami garancia a kiváló minőségre!

Első lépésben egy speciális előkezelő folyadék segíti a festék megfelelő eloszlását. Ezután következik a nyomtatás:
Fehér színű termékek esetén közvetlenül a textilre nyomtatjuk a kívánt grafikát, ez a nyomat gyakorlatilag kitapinthatatlanul vékony.
Színes termékek esetén a szükséges területekre először egy fehér alapozó réteget nyomtatunk a pólóra, majd ezután a színes réteg következik.

Legnagyobb előnye, hogy a sötét színű pólókra is kiváló minőségben tudjuk vele a fényképeket és a különböző színátmenetes grafikákat felvinni.

A nyomat minden esetben tartós, nem fakul és a megfelelő mosási instrukciókat betartva évekig hordható a póló.

Maximálisan nyomtható méret 35 cm x 45 cm.
A megfelelő minőség eléréséhez min. 1000 pixeles felbontás ajánlott 150 dpi pixelsűrüséggel.

Digi póló Digi printer

Transzfer nyomtatás - kontúrvágás

Transzfer nyomtatásnak azt a technológiát hívjuk, amikor a nyomat és a termék köze egy harmadik transzfer anyag kerül. Tehát a kívánt mintát egy fóliára nyomtatjuk, ezután körbevágjuk, és az így kapott mintát hőpréssel helyezzük el a pólón.

Végtelen színeinek és sokoldalú alkalmazhatóságának köszönhetően olyan termékeket is el tudunk látni mintával, amiket adott esetben direktnyomtatással nem lehet kivitelezni.

Transzfer fóliából jelenleg két típust alkalmazunk.

Transz kontúrvágó
Nyomtatható flex
Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a lentebb említett flex fólia, azzal különbséggel, hogy ennek felülete fotó minőségben nyomtatható. Hátránya, hogy az anyaga viszonylag merev, ezért nagyobb méretű, egybefüggő, vagy négyzetes mintákhoz kevésbé ajánlott, illetve ideálisan csak határozott kontúrral rendelkező mintáknál alkalmazzuk. Mivel fóliáról beszélünk, így természetesn korlátozott a vághatósága.
Nyomtatható flex
Soft print
Ezt a típust csak fehér színű anyagokhoz, illetve korlátozottan a nagyon világos textilekhez alkalmazzuk. Előnye a nyomtatható flexhez képest, hogy a hordozófólia nyomtatás után alig, szinte egyáltalán nem látható. Anyaga sokkal vékonyabb, rugalmasabb és kellemeseeb tapintású. Áttetszőségének köszönhetően bármilyen részletességű grafikához használható.
Soft print

Plotteres vágás flex fóliából

A flex nyomás mai napig az egyik legmagasabb minőségű eljárás a pólónyomás területén. A kívánt mintát egy vágóplotter vágja ki a kívánt színű fóliából.

Extrém tartóssága, élénk színei illetve kényelmes viselete teszi rendkívül kedveltté ezt a technológiát. Egyaránt alkalmas kis darabszámú rendelések és nagyobb rendelések elkészítésére is. Egyedüli gyenge pontja, hogy a fólia nem légáteresztő, így nagyobb mintáknál kicsit kényelmetlenebb lehet a viselete.

Elsősorban ott alkalmazzuk, ahol a felhasznált termék sajátosságaiból eredően, más technológiák használata korlátozott. Ilyenek például a sportmezek számozása, vagy azok az esetek amikor olyan színekre, hatásokra van szükség amit nem, vagy speciálisan lehet csak nyomtatni (pl. ezüst/arany).

A gyártáshoz vektoros grafikákra van szükségünk, melyek maximum két-három színből állhatnak, és nem tartalmazhatnak színátmenetet. Mivel ez egy fólia alapú technológia csak a rendelkezésünkre álló színeket tudjuk használni.

Plotter Flex nyomat
Előnyök
Csúcsminőséget képvisel Rendkívül tartós, nem töredezik és nem fakul Sötét színű termékekre is tökéletes Mosható, szárítható és vasalható 1 darab esetén is költséghatékony
Hátrányok
Viszonylag egyszerűbb alakzatokhoz Színátmenetes mintákhoz nem alkalmas Színei korlátozottak Nagyobb mintáknál kényelmetlen viselet 20 darab felett már nem költséghatékony
Flex színgombócok